Aan de slag als commercieel administratief medewerker

commercieel administratief medewerker

Een functie als commercieel administratief medewerker is van groot belang voor bedrijven. Deze medewerkers zorgen ervoor dat de verschillende mensen die betrokken zijn bij de verkoopactiviteiten voldoende worden ondersteund. Als commercieel administratief medewerker moet je dus beschikken over communicatieve vaardigheden en je moet het ook leuk vinden om met mensen in gesprek te gaan. In de binnendienst heb je veel rechtstreeks contact met de klanten. Dat kan telefonisch en via e-mail. Het is jouw taak dat zij van de juiste informatie worden voorzien. Je bent ook verantwoordelijk voor het maken van afspraken en het helpen bij het formuleren van een marketingstrategie.

commercieel administratief medewerker

Vooropleiding voor een commercieel administratief medewerker

Officieel is er geen vooropleiding vereist voordat je een opleiding tot commercieel administratief medewerker binnendienst bij Fabius Opleidingen kunt volgen. Maar het is wel verstandig dat je er zelf voor zorgt dat je uitstekend kunt omgaan met de bekende kantoorsoftware van Microsoft. Met name MSWord, Excel en Outlook zijn apps die je veelvuldig gebruikt in een functie als commercieel administratief medewerker. De opleiding duurt 12 maanden, waarbij je elke week een dagdeel klassikaal les krijgt. Tijdens deze opleiding maak je kennis met het functioneren van bedrijven, je leert allerlei gesprekstechnieken oefenen en je maakt kennis met administratieve systemen.

Wat verdient een commercieel administratief medewerker?

Het perspectief van iemand die een opleiding heeft gevolgd en als administratief medewerker in de binnendienst aan de slag gaat is uitstekend. Gemiddeld wordt uitgegaan van een bruto maandsalaris van € 2.000, maar dat verschilt nogal per sector waar je aan de slag gaat. Ook de hoeveelheid kennis en ervaring heeft invloed op de hoogte van je salaris. De doorgroeimogelijkheden van een commercieel administratief medewerker zijn prima. Er liggen veel kansen om je te ontwikkelen tot verkoopleider, accountmanager of commercieel medewerker buitendienst.