De compressor: het verschil tussen duurdere en goedkopere modellen

7 houtklover

Een compressor is een machine die werkt op het aanzuigen en samenpersen van lucht. Door dit mechanisme kan de compressor verschillende apparaten aandrijven. Als je op internet op zoek gaat naar compressoren vindt je een heleboel opties. Er zijn hele dure opties maar er zijn ook goedkopere modellen beschikbaar. Vaak wanneer iets duur is betekend dat betere kwaliteit. De duurdere optie is echter niet altijd noodzakelijk. Wat is nu precies het verschil tussen de verschillende varianten en welke is handig voor de doe-het-zelver en welke voor het je bedrijf?

Voor bedrijven: grotere en duurdere compressor

De grote, duurdere compressor is geschikt voor bedrijven. Je kunt deze gebruiken voor zwaardere taken. Vaak kan deze compressor ook meerdere soorten gereedschappen tegelijk aandrijven waardoor meerdere machines tegelijk bestuurd kunnen worden. Zo kan het werk sneller en efficiënter uitgevoerd worden. De dure compressor is dus erg veelzijdig, maar een nadeel is dat het veel ruimte in beslag neemt. Ook zijn de onderhoudskosten vaak hoog. Om de kosten iets te drukken kunnen beginnende bedrijven een compressor huren. Maar kies als bedrijf niet voor een goedkoper model, dat kan negatief uitvallen. Deze dure compressor is gelukkig echter niet noodzakelijk voor de doe-het-zelver. De hobbyist kan makkelijk met een goedkoper, kleiner model.

Voor de hobbyist: kleinere modellen

Voor de hobbyist is een kleiner model zeker geschikt. Deze modellen hebben ook erg veel voordelen: ze zijn stiller, draagbaar, energiezuinig, gebruiksvriendelijk en bovenal betaalbaar. Maar waarvoor kun je ze thuis gebruiken? Je kunt ze simpelweg gebruiken voor reiniging klussen of het oppompen van de voetbal. Maar het is zeker een leuk apparaat voor de hobbyist. Deze kan de compressor gebruiken bij het bewerken van materialen als hout en metaal. Je kunt de zelfgemaakt kast mooi glad schuren of polijsten of je gebruikt de compressor om spijkers in te slaan. Naast de hogedrukreiniger, de houtklover, de zaag en de nietmachine kun je nu ook de compressor toevoegen aan je gereedschap!