De tijd van de tl buizen is voorbij

tl verlichting onder keukenkastjes

Sinds kort is er een verbod gekomen op tl verlichting. Jarenlang heeft men gebruik gemaakt van bijvoorbeeld tl verlichting onder keukenkastjes, jij hoogstwaarschijnlijk ook, maar die tijd is nu toch echt voorbij. Steeds meer mensen maken gebruik van LED verlichting, omdat dat zorgt voor minder kosten en ook nog eens beter is voor het milieu.

tl verlichting onder keukenkastjes

Wanneer jij nog tl verlichting hebt, is het misschien handig om eens na te gaan denken om die tl verlichting te gaan vervangen door LED verlichting. Het kost ten eerste minder geld en het is immers beter voor jouw gezondheid en beter voor het milieu. 

De tl buizen zijn niet goed voor de gezondheid

Het is vast geen geheim dat tl verlichting kwik bevat. Kwik is een overgangsmetaal dat giftig is. Wanneer kwik zich op kamertemperatuur bevindt, wordt het vloeibaar. Als jouw tl buis dus kapot gaat, zal de kwik zich verspreiden door de ruimte en zal jij dat inademen. Hierdoor kan jij jouw gezondheid beschadigen en het milieu vervuilen als het buiten komt.

Daarnaast zijn tl buizen heel erg breekbaar. Daardoor is de kans nog groter dat jouw tl verlichting kapot zal gaan en de kwik zich makkelijk kan gaan verspreiden door jouw huis, waardoor jij dus weer meer kans hebt om ziek te worden. 

Vervang de tl buizen gemakkelijk met LED verlichting

Het vervangen van jouw tl verlichting in de keuken door LED verlichting is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een paar stappen heb jij weer gloednieuwe verlichting in jouw keuken.

Eerst wil je natuurlijk de elektriciteit uitschakelen. Daarna haal je de tl verlichting eruit, met de oude starter. Plaats dan de LED starter die je hebt gekregen op de plek van de oude starter. Dan kan je de nieuwe LED verlichting plaatsen en de elektriciteit weer aanschakelen.

Dankzij deze gemakkelijke stappen heb jij snel weer nieuwe verlichting hangen, die ook nog eens goed zijn voor jouw gezondheid en het milieu.