Een huis in het bos

Dirk stapte uit zijn auto en keek even om zich heen. Na een lange achtervolging achter een bekende die hij al jaren niet had gezien, bevond hij zich plots in een bos waar kennelijk niet vaak mensen komen. Hij had niet goed opgelet waar hij precies was. Uit voorzorg pakt hij zijn telefoon erbij en opent hij de kaart-app. Kennelijk bevond hij zich inderdaad in het oosten van Nederland, bij een plaatsnaam die hem niet bekend voorkwam. Uit nervositeit voelden zijn laarzen net als kindersneakers. Hij stapte door naar voren totdat hij uitkwam op de plek waar zijn oude bekende uitstapte: een oud huis, maar zeker bewoond.

Een nieuwe en rare ontwikkeling

Voor hem stond een groot huis midden in het bos met een auto die ervoor geparkeerd stond. De auto van de oude bekende die hij zonet uren had achterna gezeten. Zijn kindersneakers voelden krap en oncomfortabel aan. Rustig verstopte hij zich kort achter een boomstronk en observeerde hij even. Hij zag eerst een dim licht in de gang aan gaan. Vervolgens in de woonkamer. Vervolgens in de keuken. Tot slot boven. Het was altijd een ritueel voor de oude bekende om alle lichten aan te doen in het huis wanneer hij thuis kwam, om zo spoken en geesten buiten te laten. Dirk vond het stom.

Achtervolging verandert in een inbraak

Na zo ver te zijn gekomen wist Dirk dat hij zich niet zomaar terug kon trekken. Het huis leek erg open en gemakkelijk bereikbaar. Niet alleen waren meerdere ramen open, ook was de garage open en had hij de deur op een kiertje gelaten. Eerst wilde Dirk zijn vriendin geen zorgen laten maken, maar nu wist hij dat het tijd was om haar te informeren. Hij stuurde haar een berichtje om te informeren dat hij de oude bekende was tegengekomen en hem nu heeft achtervolgd tot een oud huis in het bos. Zij stuurde terug dat ze het niet gelooft, maar het begrijpt als het waar is.