Een probleem met de snowboard bindingen

snowboards

Mensen die een snowboard hebben en gebruiken weten dat de bindingen een belangrijk onderdeel zijn van het snowboard. Dat is ook wel logisch, aangezien de bindingen ervoor zorgen dat het board verbonden is aan de schoenen en daarmee het lichaam. Sommige snowboarders zullen zich dat misschien niet zo erg hebben beseft. Ik had het belang van snowboard bindingen in ieder geval nog niet echt gerealiseerd tot er een moment aanbrak waar de noodzaak van deze dingen bloot werd gelegd. Sindsdien is mijn advies ook altijd om even te checken of jouw bindingen en andere materialen zoals je snowboard helm goed zijn, want anders kan het een nare ervaring worden.

Mijn eigen ervaring met dit probleem

Mijn openbaring kwam tijdens de afdaling van een moeilijke piste. Ik wist van tevoren dat mijn bindingen toch wel al sterk waren versleten, maar ik had gehoopt er nog een weekje mee te kunnen overleven om de investering in nieuwe bindingen uit te kunnen stellen naar het volgende jaar. Mijn snowboard bindingen waren er echter slechter aan toe dan ik dacht en tijdens de afdaling braken de bindingen af. Hierdoor werd het voor mij onmogelijk om mijn snowboard te besturen en na een aantal keer proberen heb ik ervoor moeten kiezen om lopend mijn weg te vervolgen. Dat was geen pretje.

Een piste aflopen met een snowboard

De afdaling moest ik dus lopend verder afleggen. Zoals ik al zei was het een moeilijke piste en het was dan ook een vrij steil stuk om naar te beneden te lopen. Daardoor durfde ik mijn snowboard ook niet als slee te gebruiken, omdat ik bang was niet goed te kunnen remmen en sturen. Eenmaal bij de lift aangekomen kon er gelukkig het een en ander geregeld worden waardoor ik niet verder heb hoeven lopen, maar ik zou iedereen daarom adviseren om snowboards altijd te checken op goede bindingen en deze eventueel te vervangen bij twijfel. Dat kan jou zo’n akelige wandeling immers besparen.