Geen dakpannen maar sedummatten

2groendak

Het is geen verrassing dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen voor een groenere wereld. Overal om je heen hoor je wel nieuws over orkanen, aangespoelde walvissen, bedreigde diersoorten en andere rampen die worden veroorzaakt door de opwarming van de aarde. Daarnaast wordt het nu steeds belangrijker, omdat het kouder wordt, om te letten op je energieverbruik. Kortom, het is aan ons om een verschil te maken, hoe klein deze ook is. Een manier om meer groen te brengen in je eigen huis en hierdoor je eigen steentje bij te dragen aan meer groen, is door middel van groendaktotaal matten van sedum!

Niet alleen mooi maar ook nog eens praktisch

Ikzelf heb het altijd enorm mooi gevonden als een huis veel groen bevat zoals klimop en veel beplanting in de tuin. Maar wist je ook dat je groen op je dak kunt hebben? Het zijn eigenlijk een soort matten die veel verschillende soorten planten bevatten die je op je dak kunt plaatsen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook daadwerkelijk invloed op je energieverbruik, isolatie en luchtzuivering. Je kunt het dus eigenlijk zien als een soort daktuin! Een moestuin op je eigen dak, dat klinkt toch gek? Ook dat kan met sedummatten. Je kunt je eigen plantjes laten groeien op je dak wanneer je bijvoorbeeld geen plek hebt in je tuin of alleen een balkon hebt.

Maak je eigen sprookje

Verder ziet een groendak er natuurlijk gewoon mooi uit en kan de uitstraling van een huis bepalen. Zo is je huis een stukje dichter bij de natuur! Als ik denk aan groene daken dan denk ik al snel aan sprookjes en de efteling. Nu kun je dus je eigen huis omtoveren tot een sprookje door een groendak te hebben door middel van groendaktotaal matten van sedum! Dat ziet er niet alleen magisch uit, maar heeft ook nog eens een groene functie. Kortom kun je je huis altijd groener maken en dat hoeft niet alleen met plantjes in je woonkamer, maar met plantjes op je dak.