Reinigen, reinigen en nog eens reinigen

3 gereedschap

Als je graag wil dat je gereedschappen schoon en mooi blijven en dat je er jaren mee vooruit kunt, dan kun je gebruik maken van een ultrasoon reiniger. Een ultrasoon reiniger is ideaal wanneer je handmatig het materiaal niet kan reinigen. Het kan namelijk best lastig zijn om roest en vuil van je gereedschap af te krijgen en neemt veel tijd in beslag. Denk bijvoorbeeld aan lastige plekken van een gereedschap, daar kun je soms niet eens bijkomen met de hand. De ultrasoon reiniger kan wel bij deze plekjes en kan deze dan goed schoonmaken. Hierdoor blijven je materialen dus mooi schoon en kun je er lang gebruik van maken.

Hoe werkt een ultrasoon reiniger?

Het klinkt als een goed werkende machine, de ultrasoon reiniger, maar hoe werkt deze precies? De ultrasoon reiniger bestaat uit een ultrasoon machine die gebruik maakt van hoge trillingen, waardoor er miljoenen piepkleine belletjes worden gevormd die als het ware uit elkaar ploffen door de hoge druk. Hierdoor worden er dus vuildeeltjes verwijderd van de objecten. Even in Jip en Janneke taal. De ultrasoon reiniger is een machine die door piepkleine belletjes voor druk zorgt en daardoor worden de objecten gereinigd. De ultrasoon reiniger heeft dus weinig tijd nodig om vele objecten schoon te maken en hierdoor is het apparaat erg handig.

Ziekenhuizen en tattooshops

Een ultrasoon reiniger wordt niet alleen maar gebruikt voor het reinigen van gereedschappen, maar ook voor het reinigen van andere producten en apparaten. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen en tattooshops. Zij gebruiken materialen die continu gereinigd moeten worden, zodat het hygiënisch blijft. Als je een naald bijvoorbeeld niet reinigt, dan kan je ervoor zorgen dat je patiënt een ontsteking krijgt, omdat deze niet goed schoongemaakt is. En dat wil niemand hebben, dus daarom maken ziekenhuizen en tattooshops ook gebruik van een ultrasoon reiniger. Bandschuurmachines