Van alles over compressiekousen

compressiekousen

Compressiekousen zijn kousen die een bepaalde druk uitoefenen. De kousen doe rondom je onderbenen. Compressie kousen lijken erg op steunkousen en worden hier ook vaak mee verward. Beide kousen hebben als doel om druk uit te oefenen op de benen van mensen. De druk moet ervoor zorgen dat de bloedsomloop van de benen verbeterd wordt. Door een verbeterde bloedsomloop is de kans op blessures kleiner. Ook kunnen de kousen helpen bij klachten als trombose, spataderen en lymfoedeem.

Verbeteren de bloedsomloop

Er wordt dus verteld dat compressiekousen je bloedsomloop verbeteren, maar hoe werkt dit nou eigenlijk? In je been heb je aders en spataders lopen. Doordat je de kous om je been heen doet wordt er een bepaalde druk gezet op deze aders. De kous dient eigenlijk als een soort extra ondersteuning aan de aders. Door de extra ondersteuning is de kans kleiner dat bloed zich ophoopt in de aders. Hierdoor blijft het bloed stromen en heb je dus een verbeterde bloedsomloop.

compressiekousen

Verminderen blessures en klachten

De compressiekousen bestaan er in verschillende uitvoeringen. De compressiekousen helpen niet bij alle blessures aan de benen. De kousen kunnen alleen resultaten tonen bij blessures aan de achillespees, kuitklachten, shinsplints, vermoeide benen en vochtophoping in de voeten. Ben jij benieuwd welke compressiekous jou kan helpen, neem gerust eens contact op en laat u adviseren over de mogelijkheden.