Wat doet Nederland tijdens de intelligente lock down?

De Corona crisis treft ons allemaal. Ministers Rutte en de Jonghe hebben ons met behulp van een doventolk laten weten dat om een verplichte lock down te voorkomen er een beroep wordt gedaan op het verantwoordelijkheid gevoel van de Nederlandse bevolking. Wanneer het niet nodig is om naar buiten te gaan, blijf dan thuis. Heb je verschijnselen van het virus, blijf dan thuis. Wat je ook doet zorg dat je 1,5 meter afstand houdt. Vanwege deze intelligente lock down zien we trends ontstaan zoals thuiswerken maar ook nationale verbroedering. In deze wekelijkse blog lichten we twee van deze trends toe. Deze week de toename van het zelf koken en het doe-het-zelven tijdens de thuis quarantaine.

Koken

Nederlanders houden van gezelligheid. Veel Nederlanders hebben het financieel goed voor elkaar en kunnen er voor kiezen vaak uit en uit eten te gaan. Door de intelligente lock down zijn hotels, restaurants en cafes dicht of open met restricties. Ook thuisbezorgd bezorgde lange tijd niet of met maatregelen waardoor ook bezorgen minder aantrekkelijk werd. Vanwege deze maatregelen worden mensen gedwongen om zelf te gaan koken. Hierdoor is het thuis koken opeens weer helemaal in! Dit zie je bijvoorbeeld terug in de verkopen van webshops die kruiden en verse producten aanbieden. Ook is het onder het mom van ‘support your locals’ in om je boodschappen bij een lokale aanbieder van groente of fruit te kopen.

Doe-het-zelven

Doordat veel mensen verplicht thuis moeten werken hebben deze mensen naast geld ook opeens tijd over. Geld wordt bespaard vanwege het semi-verplicht thuis zitten. Tijd wordt bespaard vanwege het niet naar werk en huis te hoeven reizen. Tijd om het gereedschap en schakelmateriaal uit de schuur te halen en om die huis klusjes eindelijk aan te pakken. Eindelijk komt iedereen toe aan die klusjes die al maanden bleven liggen!