Welke interieur verlichting past bij welke stijl?

zwarte plafondspot

Wie interieurverlichting nodig heeft en hier bij verlichtingszaken of bouwmarkten naar op zoek gaat, valt vaak van de ene verbazing in de andere. Er is namelijk een welhaast oneindige keuze aan soorten en stijlen interieurverlichting. Denk aan een witte, grijze of zwarte plafondspot, een hangende plafondlamp, staande lampen of muurverlichting. De opties zijn bijna eindeloos, wat het lastig kan maken om de juiste beslissing te nemen. In dit artikel gaan we in op de vraag welke interieurverlichting past bij een specifieke woonstijl. Doe er je voordeel mee en kies voor de best mogelijke en visueel mooiste interieurverlichting van dit moment!

Industriële en moderne interieurstijlen

Heb je een woonkamer, eetkamer of slaapkamer die een eigentijdse, industriële uitstraling heeft? Dan kun je het beste kiezen voor een grijze of zwarte plafondspot met een robuuste uitstraling. Ga voor een zwarte plafondspot, een staande lamp of een plafondlamp die van industrieel ogende materialen is gemaakt, zoals metaal of robuust hout. Het oog wil namelijk ook wat en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een verlichtingsstijl die past bij jouw interieur!

zwarte plafondspot

Landelijk of romantisch ingerichte interieurs

Wanneer je van een woonstijl houdt die landelijkheid, rust en romantiek uitstraalt, kun je bete niet kiezen voor een plafondlamp in spotjesvorm, maar voor een fraaie hangende plafondlamp in klassieke stijl. Denk hierbij aan een grote kroonluchter of een plafondlamp met een houten of glazen lampenkap. Belangrijk is om in elk geval te kiezen voor natuurlijke kleuren en materiaalsoorten. Op die manier accentueert jouw plafondlamp de interieurstijl optimaal!

Met led verlichting kun je alle kanten op!

Een van de beste tips die we je kunnen geven als je op zoek bent naar goede interieur verlichting, is kiezen voor led lampen. Led lampen zijn niet alleen tientallen procenten zuiniger dan traditionele verlichtingssoorten, maar hebben ook een veel langere levensduur. Fijn aan led lampen is ook dat deze in allerlei kleurvariaties te koop zijn. Of je nu voor lichtroze gaat, voor witte of gele verlichting of toch lieve voor de moderne kleur blauw: met led is het allemaal mogelijk. Door er een dimmer bij te kopen, kun je de felheid van het licht snel naar wens aanpassen!