Welke keuzes moeten worden gemaakt bij het online bestellen van verf?

Verf via een webshop uitkiezen is niet zomaar iets. Het vereist veel onderzoek en lastige overwegingen maken of de kleur wel of niet lijkt zoals op de foto. Veel mensen gaan liever fysiek naar een winkel om de kleuren te bekijken waar zij interesse in hebben, maar soms is het ook prettig om online de juiste verf uit te zoeken. Zo zijn bijvoorbeeld alle beton cire kleuren duidelijk weergeven per kleursoort en tint. Er zijn vele manieren om te zien hoe uw nieuwe muurverf eruit gaat zien.

Het belang van de proefpakketten en kleurstalen

Om de kleuren toch thuis te kunnen zien voordat u daadwerkelijk de grote potten verf besteld, is om een proefpakket of kleurstaal aan te vragen. Proefpakketten zijn testers die per vierkante meter worden geleverd in de desbetreffende kleur naar keuze. In het pakket zit bijvoorbeeld de betonlook verf met een eventuele beschermlaag voor buiten of voor het sanitair. De betonlook verf kan zelf gemengd worden door uzelf of door het bedrijf zelf. Zo krijgt u het mengsel naar keuze. Bij een kleurstaal wordt er een potje verf naar keuze geleverd bij u thuis. U kunt zo het kleine beetje op de desbetreffende muur kiezen om te zien of het in uw smaak valt. Zo kunt u bij kalkverf zien of het de textuur is die u wilt en de kleur goed is.

Virtueel kleuren op uw muur uittesten

Het is op sommige websites ook mogelijk om een kleur naar keuze op de muur uit te testen. Het gaat als volgt: allereerst moet er een foto of camera gericht op de desbetreffende muur gericht zijn. Daarna wordt er een verfsoort en een daarbij komende kleur (bijvoorbeeld beton cire kleuren) gekozen. De kleur wordt op de muur getoond. Zo is er te zien of de kleur zeker weten bij het interieur en de woonruimte zelf past. Natuurlijk is er niet te zien hoe de kleur bij lichtinval in de kamer te zien is. Er valt ook in te zoomen om zo bijvoorbeeld te zien hoe de textuur van kalkverf eruit ziet. Het wordt ook gezien als een ‘voorproefje’ waarvoor kleur testers overbodig zijn.