Zo pak je online sales lead generation het makkelijkst aan met een klein budget

online sales lead generation

Het is nu eenmaal een vak apart, de marketing voor je bedrijf. Je kunt dit uitbesteden maar soms laat je budget het gewoon niet toe om alles uit handen te geven. Dan kun je in ieder geval een stukje ervan zelf doen. Voor je online sales lead generation.

online sales lead generation

Social media

Het is ontzettend belangrijk dat je met je bedrijf zichtbaar bent op social media. Met het internet hebben bedrijven interessante mogelijkheden om online sales leads te genereren waarvan social media een hele belangrijke is geworden. Het is goed om daarin te bedenken welk platform voor jou het beste is. Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Linkedin
  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok
  • Twitter

Zoals je ziet is er best wat keuze maar je hoeft echt niet met je bedrijf aan elk platform mee te doen. Sterker nog, het is goed om klein te beginnen. Het is namelijk heel moeilijk om al die 5 platforms tegelijk van content te voorzien. Doe je bijvoorbeeld veel b2b? Dan begin je bij Linkedin, want dat is een zakelijk platform. Als jij voornamelijk verkoopt aan andere bedrijven dan is dit dus een onmisbaar platform voor jou. Bedenk ook wie je ideale klant is en spits je berichten daarop toe.