De voordelen van een e-bike

We zien ze steeds vaker voorbij komen, de e-bike. Het tijdstip van de normale fiets lijkt wel voorbij. Toch zien we uiteraard nog steeds ook normale fiets op de wegrijden, maar het aandeel wordt wel steeds kleiner. Natuurlijk ook niet zo heel gek, te bedenken dat een e-bike tal van voordelen heeft. Ondanks het feit dat de eenmalige uitgave misschien wel wat aan de forse kant is, zien we toch dat deze fiets onverminderd populair is en niet voor niets! De voordelen van een e-bike zijn namelijk enorm. Om je een idee te geven welke voordelen deze fiets allemaal heeft, hebben we de 3 belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Kostenbesparend ten opzicht van een auto

Wanneer jij binnen een straal van 15 kilometer van je werk woont, dan is het aan te raden om de fiets te pakken. Een e-bike is namelijk in verhouding vele malen goedkoper, dan wanneer je de auto pakt. Alleen al kijken naar de brandstof die je verbruikt voor een dagelijks ritje heen en weer naar je werk van 15 kilometer, kan je dit op jaarbasis tot wel 1.000 euro schelen. Doe je je auto helemaal van de hand, dan hoef je ook geen belasting en verzekering meer te betalen. De kosten die dit met zich meebrengt, kan zo nog eens 500 tot 800 euro per jaar schelen. In dit voorbeeld hebben we het dan over een gemiddelde auto. Zoals je ziet heb jij je e-bike er met een kleine twee jaar fietsen alweer uit. Dus ben je toch benieuwd naar het aanbod fietsen, kijk dan eens hier naar het volledige aanbod.

Fietsen is goed voor je gezondheid

Ondanks dat een e-bike natuurlijk bij lange na niet zoveel verbrand als een normale fiets of mountainbike, is het wel heerlijk verfrissend om iedere dag op je fiets naar het werk te gaan. Zo kom je met een fris hoofd binnen en ben je direct klaar om de dag vol energie te beginnen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de terugweg. Hoe fijn is het, dat jij na een dag veel na te hebben gedacht je heerlijk op je fiets kunt stappen en even alle gedachten kunt laten varen.

De auto laten staan draagt bij aan een schoner milieu

Uiteraard is de elektrische auto hier een uitzondering op, maar wanneer jij een benzine of nog erger diesel auto hebt. Dan is het een goed idee om deze eens minimaal één keer per week te laten staan. Als we dat nou allemaal eens deden, dan zou de co2 uitstoot ineens drastische zakken. Door in plaats van de auto wat vaker de fiets te pakken, draag je dus ook direct bij aan een schoner milieu. Dus twijfel niet of je gaat fietsen, maar op welke fiets je dit gaat doen? Bekijk dan eens het prachtige aanbod e-bikes op hetzwartefietsenplan.com