Verzamelaars opgelet, hoe zorg je voor je collectie?

ikwilvanmijnmotoraf

Mensen zijn verzamelaars, we willen graag een collectie van iets hebben. Niet alleen om het aan anderen te laten zien, maar om onszelf tevreden te maken en iets te hebben waar we dagelijks bezig aan kunnen zitten. Neem bijvoorbeeld een motor collectie, er zijn duizenden soorten motoren, die allemaal andere eisen hebben voor de verzorging daarvan. Een schademotor wilt niemand hebben, en daarom wil ik je wat tips geven om beter te zorgen voor jouw collectie! Tip een: Zorg voor bescherming, wist je dat glas hier goed voor is? Hiermee bedoel ik dik glas, want als dit glas kapot gaat, is alles eronder nog in goede staat.

Toch voorwerpen gaan verkopen?

Wil je afscheid nemen van iets uit je collectie? Omdat je het niet meer leuk vindt, iets nieuws wilt kopen, of misschien denk je dat het nu verschrikkelijk veel waard is? Ik neem motoren weer als voorbeeld, alles heeft een dagwaarde. Dit geldt ook met een dagwaarde motor, dit wordt beslist door de markt. Soms is er iemand die bereid is om miljoenen uit te geven aan een zeldzame motor, terwijl opeens de volgende week niemand geïnteresseerd is. Wist je dat je je collectie kan laten beoordelen door experts? Deze experts gaan dan onderzoek voor je doen, zodat je weet hoeveel geld jij kan krijgen.

Hoe bepaal je de kwaliteit van je collectie?

Iemand wilt je collectie zien. Stress! Wat als mijn collectie niet goed genoeg is? Wat als die vriend van mij een betere of grotere collectie heeft? Geen stress! Weet dat een voordeel wat jij hebt, is kwaliteit. Als je goed met je collectie omgaat weet je vrij zeker dat alles in goede staat is, maar hoe controleer je dit voor de zekerheid? Naast een expert inhuren zoals genoemd in de vorige alinea, kan je via plaatjes op het internet kleuren en materialen vergelijken. Neem dan vooral foto’s van de makelaar, want die zijn speciaal gemaakt om zo mooi mogelijk te zijn.