Je auto verkopen voor de beste prijs

auto verkopen

Wanneer je graag van je auto af wilt, maar je toch merkt dat er in Nederland niet zo heel erg veel interesse in jouw auto is, dan blijft er soms toch nog maar een oplossing over en dat is het laten exporteren van jouw auto naar het buitenland. De kans is groot dat je auto terecht zal komen in bijvoorbeeld Polen of Roemenië. Auto exporteren heeft als grote voordeel dat je auto waardevaster blijft en dat een aantal beschadigingen niet zo erg zijn als dat een Nederlandse koper dat vindt, wanneer er naar je auto gekeken wordt en het vergrootglas er nog net niet bijgehouden wordt.

Papierwerk voor het exporteren

Wanneer je echt besloten hebt om je auto te gaan exporteren, dan is het wel belangrijk dat je je auto afmeldt in Nederland en dit kun je doen door bij de RDW langs te gaan en dan je legitimatiebewijs en het kentekenbewijs van de auto hier mee naartoe te nemen om zo het proces in Nederland af te ronden. Wanneer het papierwerk geregeld is, kan de auto geëxporteerd worden naar het buitenland en misschien ben je van plan om dit zelf te doen, maar vaak is het handig om hier hulp bij te vragen van een professional die precies weet wat er moet gebeuren.

Je auto aanbieden op een platform

Wanneer je niet zo veel behoefte hebt aan al deze stappen, dan kun je er misschien beter voor kiezen om je auto niet zelf te exporteren, maar deze online aan te bieden op een platform, waarbij er verschillende handelaren naar je auto kijken en bekijken wat zij jou zouden willen geven voor je auto. Wanneer je een bod aanneemt, wordt je auto opgehaald, krijg jij na een aantal dagen het geld en dat is het moment waarop je een leuke nieuwe auto kunt scoren bij een goede winkel zoals Vaartland, waar een enorm aanbod aan auto’s aangeboden wordt en er vast wel iets voor jou bij staat.