Op zoek naar een nieuwe auto

mercedes kopen

Ik wil al een tijdje een nieuwe auto kopen. Ik had er eentje van de zaak, maar sinds ik voor mezelf ben begonnen, is dat voordeel er helaas niet meer. Niet dat ik het erg vind, want nu heb ik de keuze uit alle auto’s die je maar kunt verzinnen, in plaats van één soort leasebak die eigenlijk als je heel eerlijk bent, net niet vet is. Dus ben ik maar eens gaan kijken naar wat de opties zijn voor mij. Het hele ding is, ik wil het liefst een auto die echt op geen enkele manier op mijn oude lijkt.

Heel veel verschillende opties mogelijk

De opties zijn natuurlijk eindeloos en dat wist ik van te voren ook al maar je kunt er niet van uit gaan dat je gelijk de allerbeste optie vindt voor de allerbeste prijs. Zeker als je particulier gaat kijken, kun je snel afgaan op mooie beloftes of als je eigenlijk te weinig weet over auto’s kun je je er flink op verkijken hoe veel haken en ogen er allemaal zitten aan het kopen van, bijvoorbeeld, een tweedehands auto. Ik hoef namelijk niet per se een helemaal nieuw exemplaar te hebben, dus dat scheelt.

Gekozen voor een mooie bak

Uiteindelijk viel mijn oog op een BMW 5 serie tweedehands. Ergens in dat klassement zit er wel een auto tussen die voor mij het beste is. Ik heb namelijk op zich wel het een en ander te besteden, maar ik hoef ook niet een auto die ik eigenlijk niet kan betalen. Maar ik was aangenaam verrast door wat ik tegenkwam. Een mooie BMW is wel een auto die hoog op mijn lijstje staat van auto’s die ik graag zou willen hebben, dus ben ik daar maar eens verder gaan kijken en vond ik weldra het exemplaar dat bij me past.