Rode rozen: het symbool voor de liefde

Rode rozen

Wanneer iemand aan romantiek en liefde denkt, komen rode rozen al snel bij diegene in de gedachten. Rode rozen staan namelijk voor de onvoorwaardelijke liefde die jij voor iemand hebt. Rode rozen worden dan ook vaak gegeven op speciale dagen, zoals Valentijnsdag, Moederdag en trouwdagen. Verras dan ook jouw partner, familie of vrienden met een prachtige bos rozen. Met een boeket rode rozen versier jij op een hele mooie manier de kamer en met een leuke wenstekst wordt het een persoonlijk en uniek cadeau. 

Verschillende soorten rode rozen

Er zijn wereldwijd heel veel verschillende soorten rode rozen. Een premium rode roos is de Red Naomi. Deze roos staat bekend om haar sterke stelen en prachtige bloemenknop die een hele mooie rode kleur heeft. Wanneer je een bos Red Naomi rozen geeft, zal diegene het ook niet snel vergeten. Deze rozensoort wordt in Nederland gekweekt en staat dus altijd garant voor topkwaliteit. Rode rozen worden ook uit Kenia gehaald. Dit land ligt op de evenaar en heeft dus het perfecte klimaat voor de rozenteelt. De rode EverRed roos is een voorbeeld van zo’n kwalitatief goede rode roos uit Kenia. Deze rozen zijn het hele jaar door van dezelfde topkwaliteit en is daarom ook heel geliefd in de winter.

Rode rozen en de optimale verzorging

Prachtige rode rozen hebben net als alle andere rozen een goede verzorging nodig om lang mooi op de vaas te kunnen staan. Zorg ervoor dat je een glazen vaas van de juiste grootte goed schoonmaakt en doe hier vervolgens vers lauwwarm water in met de rozenvoeding. De rozen hebben veel water nodig, dus vul dit water regelmatig bij. Na een week kun je de stelen schuin afsnijden en het water verversen. Voeg hier dan ook opnieuw rozenvoeding aan toe voor de beste resultaten.