De vijgenboom

Sommige mensen zijn van mening dat een vijgenboom niet in ons klimaat kan groeien, maar niks is minder waar. Het simpele onderhoud van de vijgenboom is ideaal voor mensen die van vijgen houden. Wanneer je een geschikte plaats zoekt voor de vijgenboom kan een boompje je flink veel vijgen opleveren. Er is niet veel voor nodig. Je moet alleen goed kijken of je de juiste soort vijgenboom hebt voor ons klimaat.

De beste vijg

Als je in een tuincentrum wilt shoppen voor een vijgenboom zie je vaak dat de meeste vijgen geen naam hebben. Dit is erg jammer want je weet niet wat je koopt. Ook zit er in vorm en smaak veel verschil in bij de verschillende vijgen. Als je een vijgenboom koopt bij Tropic Trees heb je geen last van naamloze bomen. Bij Tropic Trees weet je altijd tot welke aankoop je over gaat. Met allerlei winterharde vijgen ben je altijd verzekerd van een aankoop waar je nog lang van kunt genieten. Wanneer zich een strenge winter aanbiedt kunnen de vijgen afvriezen boven de grond. Dit is niet iets ernstigs. De vijgenboom groeit na de winter dan weer de grond uit. Verwijder wel de takken meteen die zijn afgevroren zo kan de boom zich weer opnieuw herstellen.

Welke vijgenplant past het beste bij jou?

Tropic Trees bieden verschillende soorten vijgenbomen aan. Er zit verschil in de smaak van de vijg. Kies je bijvoorbeeld voor een zoete vijg die groen van kleur is of vind je een zoete vijg die donkerder van kleur is smakelijker? Er is genoeg keuze om uit te kiezen. Wanneer je besluit om een vijgenboom te kopen kijk dan goed naar de verzorging die nodig is voor de boom. Op de specificaties van de boom kan je alles vinden wat je weten moet om zo verzekerd te zijn van een goede vijgen oogst.