Waarom The five minute journal je zoveel waardevols oplevert

Als men het over The five minute journal heeft dan gaat het om een prachtig vormgegeven linnen notitieboekje. Dit is de perfecte tool om jezelf meer te focussen op de goede dingen van het leven. Door het gebruik maken van deze journal ontwikkel je een stuk meer dankbaarheid en daarnaast ook meer zelfbewustzijn. Doordat je dagelijks bezig bent met vragen te beantwoorden ben je bezig met dankbaarheid en dat heeft een positieve effect op je leven. En verrassend of niet, het beantwoorden van The five minute journal doe je binnen vijf minuten.

Hoe gaat The five minute journal precies in z’n werk

Dit speciale notitieboekje bevat een aantal vragen voor elke specifieke dag. De vragen zijn opgedeeld in twee delen en volgen steeds een zelfde structuur. De twee delen bestaan uit een ochtendroutine en een avondroutine. De ochtendroutine gaat als volgt. Dit is het eerst moment dat je wakker wordt en je de toon zet van de rest van je dag. In de morgen beantwoord je de eerste drie vragen zodat je de dag met intentie en positiviteit begint. In de avond beantwoord je de laatste vragen op de betreffende pagina en dat doe je voordat je gaat slapen. Je evalueert de dag en je bekijkt hoe je dat beter had kunnen gaan en anders had kunnen doen. Hierbij uitgaande van alles goed dingen van de dag. De vragen zijn in het Engels gesteld en ook de uitleg van The five minute journal is in het Engels. Als je elke dag in dit boekje gaat schrijven dan kun er precies een half jaar mee doen.

Dit is de kracht van het schrijven over dankbaarheid

Via de wetenschap is bewezen dat dankbare mensen en mensen die met dankbaarheid bezig zijn een stuk gelukkiger zijn. Deze mensen ervaren veel meer plezier, geluk en optimisme. Ze voelen zich een stuk minder eenzaam en ze hebben daarnaast een beter immuunsysteem. Als je meer informatie wilt hebben over The five minute journal lees dan ook even het bestseller boek The 4 Hour Work Week van bekende schrijver Tim Ferris. Tim Ferris houdt al veel jaren zo’n journal bij en doet dat met succes. Hiermee geeft hij zelf aan dat het z’n gemoedstoestand verbetert en dat zijn geluk steeds meer toeneemt. Op internet zijn video’s van Tim Ferris te zien waarin hij zijn journals laat zien en toelicht.

Doe The five minute journal cadeau aan iemand

Natuurlijk kun je deze agenda voor jezelf gaan gebruiken, maar het is ook ontzettend leuk om dit notitieboekje aan iemand cadeau te geven. Het is een heel origineel concept en het helpt de ontvanger van het boekje beter, positief en meer bewust in het leven te staan. Daarom is The five minute journal perfect om cadeau te geven aan hem of haar doordat het zo’n neutrale uitstraling heeft. Het is helemaal niet zweverig en enorm effectief om het leven een positieve draai te geven.