Wat is een jas precies?

Coat is de vroegste Engelse categorie, het woord coat komt uit de taal van het oude Frans. Een Woolrich jas is in feite een oversized jas en wordt meestal gebruikt voor een buitenjas. Jas werd oorspronkelijk door mannen gedragen in de jaren 1900, maar naarmate de mode in de loop van de tijd verbeterd en uiteindelijk in de moderne tijd tot een unisex-kleding wordt gemaakt. Een wollen jas is het meest comfortabele type in de winter omdat het warmte en comfort biedt, jas wordt zelfs gebruikt door geheime agenten of speciale beveiliging om er een defensief vuurwapen onder te verbergen, in feite het dragen van een pistool zonder opgemerkt of aandacht te krijgen

Oorsprong van de vacht

In de middeleeuwen waren jassen een halflange heren uitloper met lange mouwen. Van voren dichtgeknoopt en perfect passend tot de taille met een volledig rok ontwerp, anders dan de moderne jas zoals de Woolrich jas. In de 18e eeuw hadden jassen veel nieuwe ontwerpen, zoals een jas met capes of een mantel als accessoire van de uitloper, met alle nieuwe doorlopende ontwerpen die steeds uitkwamen, werden mensen verward van het woord jas met jas. Omdat het ontwerp en de uitstraling van jassen en jassen destijds hetzelfde waren, was het enige verschil de naam.

Soorten jassen

Tegen de tijd dat de mensheid het begin van de 19e eeuw bereikte, werden jassen onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals onder jassen en overjassen. Dat maakt jassen tegenwoordig meer een luxe uitloper, zakenmensen dragen het overal, mensen in de winter droegen het de hele winter. Het werd een luxueus stuk omdat de vraag enorm toenam en tegen die tijd waren er nog maar zo weinig materialen, dus verhogen ze de prijs, waardoor jassen van het merk een luxe uitloper werden in de moderne tijd. Dat zijn diepgaande uitleg van een jas, compleet met de achtergrond en geschiedenis van een jas.