Waarom zien we er aantrekkelijk uit in de spiegel, maar lelijk op de foto’s?

Vertel Spiegelshop of dit jou bekend voorkomt. Je huid straalt en je kapsel is perfect – je voelt je gewoon goed over jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Je opent echter je camera aan de voorkant om je lippenstift te repareren en je zelfvertrouwen stort in. Hoe komt het dat de weerkaatsing in de spiegel en de foto op je smartphone zo scherp contrasteren met elkaar? Als jij je ook blijft afvragen waarom je er zo anders uitziet op foto’s en waarom de spiegel een ander verhaal vertelt, zijn we hier om je te helpen met bedrog.

De vertrouwdheid met de spiegel

Het meest concrete en bekende beeld van ons gezicht is de weerspiegeling die we in de spiegel zien. Het is er wanneer we onze tanden poetsen, ons haar kammen, make-up doen of ons gewoon klaarmaken voor de dag. Omdat je zo gewend bent aan het beeld van jezelf in de spiegel (en het zelfs leuk vindt), lijkt het ongemakkelijk als je gezicht wordt omgekeerd op de foto’s.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Dit komt doordat de weerspiegeling die je elke dag in de spiegel ziet, degene is die je als origineel beschouwt en dus als een mooiere versie van jezelf. Dus als je naar een foto van jezelf kijkt, lijkt je gezicht de verkeerde kant op te zijn, aangezien het omgekeerd is dan hoe je gewend bent het te zien. Dit is precies de reden waarom u denkt dat u de minst fotogenieke persoon in een groep bent, aangezien het gezicht van iedereen is zoals u ze elke dag ziet, behalve het uwe. Een andere factor die een rol speelt, zijn de asymmetrieën in het gezicht die de reflectie in de spiegel naar beneden haalt. Dus, tenzij en totdat je wordt geboren met een absoluut symmetrisch gezicht, is de kans groot dat je je kandidaten ook haat omdat ze helemaal onhandig zijn geworden.

De camerahoek

Er is een reden waarom u op meer dan één foto klikt voordat u de meest flatterende voltooit en de foto krijgt die het waard is om overal te worden geüpload. Het is belangrijk om te begrijpen dat afbeeldingen een 2D-versie van het echte leven zijn. Dit betekent simpelweg dat foto’s de neiging hebben om uw kenmerken af ​​te vlakken of ze vervormen vanwege bepaalde hoeken. Omdat foto’s alles opslaan, wordt elke ongemakkelijke beweging die in het echte leven onopgemerkt blijft, vastgelegd zodat iedereen het kan zien. Spiegel kopen? Bij Spiegelshop zit je goed.