Wat is vegan huidverzorging en is het beter?

Een veganistisch dieet dat kennen de meeste mensen wel, maar het concept van een veganistisch huidproduct kan de nodige verwarring opleveren. Is het hetzelfde als diervriendelijke huidverzorging? Zijn er bepaalde ingrediënten die je moet vermijden? Er zijn genoeg vragen die opkomen bij deze nieuwe trend.

Over het algemeen houden vegans een dieet aan dat geen vlees of dierlijke bijproducten bevat zoals melk of kaas. Net als het vegan dieet bevat een vegan gezichtsverzorging geen producten die uit dieren zijn verkregen. Vegan huidproducten worden niet gemaakt van dieren of van dierlijke bijproducten. Dit houdt in dat traditionele ingrediënten van schoonheidsproducten zoals bijenwas, honing, collageen, lanoline en keratine niet worden gebruikt in deze producten.

betekent vegan en diervriendelijk hetzelfde?

Dierproefvrij betekent simpelweg dat een product of zijn ingrediënten niet zijn getest op dieren door zijn leverancier, fabrikant of producent. Sommige merken zijn dierproefvrij maar niet vegan. Diervriendelijke producten kunnen dus ethisch verantwoord zijn maar alsnog dierlijke bijproducten bevatten zoals bijenwas en lanoline. Het is dus aan te raden om de ingrediënten op je producten door te nemen. Organisch betekent dat het product is gemaakt zonder het gebruik van pesticiden of synthetische voedingsstoffen of genetisch gemodificeerde organismen. De term ‘natuurlijk’ betekent dat het product geen kunstmatige of synthetische stoffen bevat.

Hoe kun je weten of een product vegan is?

Let op verschillende veelbetekenende ingrediënten zoals aloë, shea boter, druivenpit extract en groene thee. Veel essentiële oliën zijn ook vegan. Ben je niet in de gelegenheid om uitgebreid de ingrediëntenlijst van je schoonheid product te controleren? tegenwoordig bevatten de meeste vegan gezichtsverzorging ook een label met vegan. Zo kun je de meer commerciële producten onderscheiden van de vegan schoonheidsproducten. In theorie zouden ingrediënten die plant-based zijn, beter moeten zijn voor je huid. Vegan producten kunnen daarom een breed scala aan voordelen bieden. Hier kun je aan toevoegen dat vegan producten vaker rijk zijn aan vitamines en gevuld zijn met antioxidanten. Ook kun je met vegan ingrediënten beter begrijpen wat je precies op je huis smeert.